Grenzeloze mogelijkheden

Schuifdeuren en schuifdeurkasten zijn een uitkomst op plaatsen waar de ruimte voor openslaande deuren beperkt is: in gangen, keukens en op kantoor. Ze geven ook rust aan ruimtes zoals slaapkamers.

De schuifdeuren van Kiwari zijn licht van gewicht, en gemaakt van en afgewerkt met natuurlijke materialen. Denk daarbij niet alleen aan hout of papier. Er zijn steeds meer vernieuwende, mooie producten te krijgen;  soms zelfs gebaseerd op landbouwafval. Kijk voor voorbeelden hieronder bij Geur en kleur.

Kasten

Ook bestaande kasten kunnen worden voorzien van schuifdeuren. Handig als je een kast wilt verplaatsen naar bijvoorbeeld een gang of overloop.

Deuropeningen

Elegante schuifdeuren geven een rustig en levend gevoel aan een kamer. Ze kunnen onderdeel zijn van de inrichting van een ruimte, door te kiezen voor een mooie afwerking: muurverf, decoratief papier, of een ander sprekend materiaal. Bij het maken van een nieuwe tussenwand kunnen schuifdeuren daarin verwerkt worden. Daardoor worden ze vrijwel onzichtbaar als ze open staan.

Ramen

Mooie, lichtdoorlatende panelen voor ramen hebben meerdere functies. Ze voorkomen inkijk, ze beschermen planten tegen te fel zonlicht, en ze kunnen een (deel van) ongewenst uitzicht verfraaien. Geen ruimte voor schuifpanelen? Wij kunnen ook inklapbare raampanelen maken.

Vernieuwende materialen

Het Oostenrijkse Organoids maakt dunne platen van natuurlijk materiaal: speltkaf, hooi, citroengras, vanillepeulen, noem maar op. Niet alleen mooi om te zien, maar ook om te ruiken! De platen geven een paar jaar de heerlijkste geuren af. Neem contact op voor meer informatie!
HuisVeendam uit Noord-Holland verwerkt allerlei landbouwproducten tot platen met een natuurlijke uitstraling. Veel van hun materiaal is landbouwafval (zoals de schillen van aardappels en bloembollen); maar ook hooi en riet leveren een verrassend mooi beeld op.
Vernieuwend? In Japan worden schuifdeuren (fusuma) al eeuwen bekleed met sterk papier. Voor ons zijn die (traditionele en moderne) soorten papier nieuw. Neem gerust contact op om voorbeelden te zien!
Lees meer

Door Kiwari gemaakte schuifdeuren in douglas- en cederhout

Inspiratie uit Japan: massief houten buitenschuifdeuren met matglas

Rolsysteem voor schuifdeuren