Opstapje voor gezondheidspraktijk

Om cliënten makkelijk op de behandeltafel te helpen (en er weer vanaf), vroeg een gezondheidspraktijk om een stabiel opstapje. De opstap is gemaakt in stevig berken multiplex, geolied met Osmo hardwaxolie en voorzien van transparante antislipringen.

Eiken tafeltje

Een verloren hoek opgefrist

In een lege hoek van een overloop was beperkt ruimte voor een tafeltje. Het doel was er wat mooie spulletjes op te zetten, en af en toe iets dat naar beneden moet. Daarvoor moest het tafeltje het blad op de juiste hoogte hebben.

Het ontwerp is elegant gehouden, met een mooi dun eiken blad en slanke poten. De afwerking is met matte Osmo hardwaxolie, ideaal om de warmte van het hout te benadrukken en het tegelijk te beschermen tegen vocht en vlekken.

Vloerlamp ‘ochtendlantaarn’

Zacht licht voor de schemering begint

Deze vloerlamp is een replica van een traditionele Japanse lantaarn. In het Japans heet deze ariake andon, wat ‘ochtendgloren lantaarn’ betekent. De lantaarn werd vroeger gebruikt om in de vroege ochtend het huis zachtjes te verlichten. Het gedempte licht geeft sfeer aan een ruimte zonder opdringerig of fel te zijn.

Het licht wordt gedempt door een omhulling van hout met daarin patronen van de volle maan, de wassende maan en de kalebas. De kalebas is een traditioneel gelukssymbool.

Zonder de omhulling is de lamp ook te gebruiken. Dan is het licht juist weer helder en krachtig, door de lage openingen aan de zijkanten en de open bovenkant. Het raam aan de voorzijde is uitneembaar, voor het vervangen van de lamp.

Het papier is gemaakt van zuivere moerbeibast (kozo). Het patroon van zichtbare vezels worden ook wel ‘drakenwolken’ (unryu) genoemd.  De lamp is uitgevoerd in twee soorten hout (hier Amerikaans tulpenbomenhout en gestoomd beuken).

Traditioneel wordt het binnenwerk en de voet van de lamp rood gelakt, en is de omhulling zwart. Onze lamp wordt afgewerkt met olie resp. diepblauwe lak.

Het formaat van deze lamp is 25,7 cm breed en diep, en 41,5 cm hoog. Er is ook een kleinere variant, van ongeveer 20x20x33 cm.

Neem gerust contact op voor meer informatie!

 

 

Commodetrapje voor gastouder

Lichter werk en een extra attractie

Een drukbezette gastouder merkte dat het tillen van peuters op de commode zwaar begon te worden.

Een trapje zou uitkomst bieden, mits dat stevig, veilig en eenvoudig op te bergen was.

Het ontworpen trapje is verrijdbaar met wieltjes, die makkelijk te blokkeren zijn. De onderste treden worden ingeschoven, waardoor het trapje makkelijk en veilig op te bergen is. Het geheel is gemaakt van stevig berken multiplex en gelakt in een vrolijke kleur.

Het trapje is een groot succes, de kinderen willen nu per se ‘zelf’ naar boven klimmen voor een schone luier.

Als extraatje is van eenvoudig materiaal een inklapbaar winkeltje gemaakt.

 

 

 

Altaarkast

Iets bijzonders


Voor haar meditatieruimte wilde de klant een mooie kast om haar boeddhabeelden op te kunnen zetten. Als inspiratie werden antieke Tibetaanse kasten genomen, met de insteek om deze kast een krachtige maar eigentijdse uitstraling te geven.

Geheel in stijl werd de kast gemaakt van naaldbomenhout. Het frame van is van noestvrij Oregon Pine, een prachtige gelijkmatig getekende houtsoort. Na de afwerking in dieprode lak zijn de nerven van het hout nog steeds zichtbaar. Alle zijden zijn afgerond, wat de kast sierlijke lijnen geeft. De gouden lijsten om de laden en deuren geven de een licht accent.

Er is op de speunen (de onzichtbare scharnieren) na geen metaal gebruikt. Alle verbindingen zijn handgemaakt en gelijmd.

 

Opklaptafels

Licht en stevig


Deze opklaptafels zijn besteld om een cursusruimte flexibel te kunnen inrichten. Gekozen is voor licht hout (Amerikaans tulpenbomenhout) met een multiplex tafelblad. Het onderstel is blank gelakt, de bovenzijde afgewerkt met krasvaste lak.

Bamboe hoektafel

Tafel precies op maat


De eigenaars waren gehecht aan hun tafeltje in de hoek, maar hij was echt versleten en nodig aan vervanging toe. In overleg werd gekozen voor hetzelfde ontwerp, maar dan in mooi strak drielaags bamboe. De afwerking is met een supermatte, vrijwel onzichtbare lak (Skylt van Rigo).

De nieuwe tafel moest natuurlijk ook precies om de koof in de hoek vallen, en aansluiten op de twee schuine muren. Het vak is iets dieper gemaakt, en heeft nu een achterzijde waardoor de papieren niet doorschuiven en alsnog op de grond belanden.

Wandlampen Centrum Well

Wandlampen in een middeleeuwse oefenzaal


Centrum Well is een centrum voor taiji en qigong in hartje Utrecht. De sfeervolle zaal ligt in een oud kloostercomplex. De oude bouwlampen aan de muur waren ontsierende elementen bij de mooie bamboevloer en gestuukte muren.

De nieuwe wandlampen zijn gemaakt van blank gelakt eiken fineer op een frame van berken multiplex. De openingen aan boven- en onderzijde zorgen niet alleen voor mooie patronen op de muur, maar ook voor voldoende luchtstroom binnen de lampen. Om de zaal voldoende te verlichten zijn dimbare halogeenlampen met een hoog wattage gebruikt.