Gevelbekleding en kozijn

Aan de noordzijde van een huis waren de kozijnen en de houten gevelbekleding nodig toe aan onderhoud. Het kozijn was niet correct geplaatst, waardoor er vocht onder terecht was gekomen. De gevelbekleding was uitgevoerd in geschilderd maar verder onbehandeld vurenhout, wat ook vochtproblemen gaf.

Het kozijn is schoongebeiteld en het resterende hout is behandeld tegen vocht. Er is nieuw hout geplaatst met daaronder een loodslab.

De eigenaars willen de gevelbekleding op termijn laten vervangen. Daarom is gekozen voor een renovatie die het hout nog vijf jaar goed houdt. De gescheurde noesten zijn behandeld met olie en de rotte delen van de gevelbekleding zijn vervangen door passend nieuw hout, wat correct is afgekit en geschilderd.

 

Binnenkozijnen

Opgeknapt!

In het kozijn van dit huis uit 1910 waren nogal wat scheuren ontstaan, die lelijk waren gevuld. Daarnaast zat er een niveauverschil tussen het kozijn en de vensterbank, waardoor die nauwelijks bruikbaar was.

De scheuren zijn gevuld of gekit, en de vensterbank is opgehoogd tot een mooi doorgaand geheel. Met een verse verflaag erover ziet het er uit zoals het hoort.

 

Moderne schuur

Opknapbeurt


Dit leuke schuurtje was nodig toe aan wat aandacht. De constructie had te lijden onder lekkend water, waardoor ook de loopvlakken het begonnen te begeven.

De dragende constructie is vernieuwd en de afwatering verbeterd. De loopvlakken zijn vervangen door modiwood, vurenhout dat door verhitting is verduurzaamd.

Reparatie ramen

Hoognodig herstel


Deze ramen in een dakkapel op het zuiden hadden flinke schade opgelopen. De onderste delen waren ver weggerot door een slechte constructie en de invloed van zon en regen.

Repareren was voordeliger dan nieuwe ramen installeren. De rotte delen zijn verwijderd en vervangen door FSC-hardhout. Na het gronden zijn de ruiten naar behoren afgekit en gelakt. Ze kunnen weer jaren mee.