Eiken tafeltje

Een verloren hoek opgefrist

In een lege hoek van een overloop was beperkt ruimte voor een tafeltje. Het doel was er wat mooie spulletjes op te zetten, en af en toe iets dat naar beneden moet. Daarvoor moest het tafeltje het blad op de juiste hoogte hebben.

Het ontwerp is elegant gehouden, met een mooi dun eiken blad en slanke poten. De afwerking is met matte Osmo hardwaxolie, ideaal om de warmte van het hout te benadrukken en het tegelijk te beschermen tegen vocht en vlekken.

Opklaptafels

Licht en stevig


Deze opklaptafels zijn besteld om een cursusruimte flexibel te kunnen inrichten. Gekozen is voor licht hout (Amerikaans tulpenbomenhout) met een multiplex tafelblad. Het onderstel is blank gelakt, de bovenzijde afgewerkt met krasvaste lak.

Bamboe hoektafel

Tafel precies op maat


De eigenaars waren gehecht aan hun tafeltje in de hoek, maar hij was echt versleten en nodig aan vervanging toe. In overleg werd gekozen voor hetzelfde ontwerp, maar dan in mooi strak drielaags bamboe. De afwerking is met een supermatte, vrijwel onzichtbare lak (Skylt van Rigo).

De nieuwe tafel moest natuurlijk ook precies om de koof in de hoek vallen, en aansluiten op de twee schuine muren. Het vak is iets dieper gemaakt, en heeft nu een achterzijde waardoor de papieren niet doorschuiven en alsnog op de grond belanden.