Gevelbekleding en kozijn

Aan de noordzijde van een huis waren de kozijnen en de houten gevelbekleding nodig toe aan onderhoud. Het kozijn was niet correct geplaatst, waardoor er vocht onder terecht was gekomen. De gevelbekleding was uitgevoerd in geschilderd maar verder onbehandeld vurenhout, wat ook vochtproblemen gaf.

Het kozijn is schoongebeiteld en het resterende hout is behandeld tegen vocht. Er is nieuw hout geplaatst met daaronder een loodslab.

De eigenaars willen de gevelbekleding op termijn laten vervangen. Daarom is gekozen voor een renovatie die het hout nog vijf jaar goed houdt. De gescheurde noesten zijn behandeld met olie en de rotte delen van de gevelbekleding zijn vervangen door passend nieuw hout, wat correct is afgekit en geschilderd.

 

Moderne schuur

Opknapbeurt


Dit leuke schuurtje was nodig toe aan wat aandacht. De constructie had te lijden onder lekkend water, waardoor ook de loopvlakken het begonnen te begeven.

De dragende constructie is vernieuwd en de afwatering verbeterd. De loopvlakken zijn vervangen door modiwood, vurenhout dat door verhitting is verduurzaamd.